Минфин - Курсы валют Украины

Установить
KWP
KWP
Зарегистрирован:
30 августа 2014

Последний раз был на сайте:
13 марта 2023 в 07:00
Подписчики (43):
Alkon
Alkon
Киев
Svetlana1571
ВсёБудетХорошо ;*****
НБУ
bilenkon
bilenkon
Запорожье
15336113
15336113
fealin
fealin
vechislavs
vechislavs
lanals
Mary Kay
Киев
tiger1
tiger1
Киев
Savina
Savina
nainapsy
nainapsy
output
output
beretta4555
beretta4555
Киев
все подписчики
KWP
пенсионер
12 декабря 2014, 16:42

В Національний банк України. СКАРГА на дії начальника сєвєродонецького відділення ПАТ «Дельта Банк»

Постановою Правління Національного банку України від 01.06.2011 р. N 174 «Про затвердження Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні» (далі – Постанова) встановлений порядок оформленняЗаяви на видачу готівки (далі – Заява):

1.1. До касових документів, які оформляються згідно з касовими операціями, визначеними цією Інструкцією, належать:… заява на видачу готівки ...

1.4. Клієнт заповнює касові документи від руки чи за допомогою технічних засобів або банк (філія, відділення) за згодою клієнта заповнює касові документи із застосуванням технічних засобів або системи автоматизації банку (далі — САБ).

Правильність заповнення банком (філією, відділенням) реквізитів касового документа із застосуванням технічних засобів або САБ клієнт засвідчує своїм підписом.

01.12.2014 р. я звернувся в касу сєвєродонецького відділення ПАТ «Дельта Банк» з Заявою, яку я, згідно з Постановою, заповнив за допомогою технічних засобів, вказавши в Заяві видати необхідну мені суму (36000,00 грн). Копію Заяви надаю.

Касир відмовилася оформляти мою заяву та видати мені запрошену суму грошей з карткового рахунку, на якому знаходилися гроші по депозитному вкладу, який закінчився 26.11.2014 р. (По закінченню депозитного договору мені на мою вимогу гроші не видали).

Причину відмови касир не пояснила ні письмово, ні усно.

Надати мені надрукований бланк Заяви для заповнення мною вручну теж відмовилася.

Також вона відмовилася, як це передбачено Постановою, заповнювати Заяву на видачу мені 36 000,00 грн., яку я засвідчив би своїм підписом.

Я був вимушений підписати Заяву на одержання всього 500 грн.

Кожен день видають лише по 500 грн.

Законні підстави для обмеження видачі готівки з поточного рахунку відсутні.

Таким чином, касир банку не виконала вимог Постанови.

Я звернувся з письмовою заявою до начальника сєвєродонецького відділення ПАТ «Дельта Банк» Городецької Анастасії Вікторівни. Копію заяви надаю.

В заяві я просив:

«Згідно з вимогами Постанови, виконати одну із наступних дій:

1. Прийняти підготовлену мною Заявуна видачу готівки.

2. Видати мені бланк Заяви на видачу готівки, який я заповню від руки.

3. За моєю згодою заповнюєте Заяву на видачу готівки, в якій вказана необхідна мені для одержання сума готівки (36000,00 грн), яку я засвідчує своїм підписом, провіривши правильність заповнення відділенням реквізитів касового документа».

Начальник сєвєродонецького відділення жодне з моїх прохань не виконала.

Вона повністю підтримала дії касира, яка грубо порушила законодавство, не прийнявши в мене Заяву та не видавши мені заявлену суму з моїх (повторюю: МОЇХ) грошей.

Ніяких дій Городецька А. В. по припиненню порушень законодавства не вжила.

Мало того, мою заяву вона переслала в центральний офіс, звідки я одержав вже декілька відписок.

А повинна була вирішити це питання терміново, на місці, в межах своєї компетенції, а не відправляти в центральний офіс.

Таким чином, були порушенї не тільки вимоги Постанови, а й других нормативно-правових актів.

Зокрема,

Конституція України

Стаття 41. Кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю

Цивільний Кодекс України

Стаття 1060.

2. За договором банківського вкладу незалежно від його виду банк зобов'язаний видати вклад або його частину на першу вимогу вкладника

Стаття 1066. Договір банківського рахунка

1. За договором банківського рахунка банк зобов'язується приймати і зараховувати на рахунок, відкритий клієнтові (володільцеві рахунка), грошові кошти, що йому надходять, виконувати розпорядження клієнта про перерахування і видачу відповідних сум з рахунка та проведення інших операцій за рахунком.

Стаття 1068.

3. Банк зобов'язаний за розпорядженням клієнта видати або перерахувати з його рахунка грошові кошти в день надходження до банку відповідного розрахункового документа, якщо інший строк не передбачений договором банківського рахунка або законом.

Стаття 1074.

Обмеження прав клієнта щодо розпоряджання грошовими коштами, що знаходяться на його рахунку, не допускається

ПРОШУ:

1. Розглянути мою скаргу та, в межах компетенцыъ НБУ, вжити заходів впливу на керівництво сєвєродонецького відділення АТ «Дельта Банк» для організації роботи відповідно до вимог нормативно-правових актів.

2. Забезпечити отримання мною всіх моїх грошей одноразово.

3. Про результати розгляду терміново повідомити мене письмово та на електронну адресу.

Додатки:

1. Копія заяви на видачу готівки.

2. Копія заяви начальнику сєвєродонецького відділення ПАТ «Дельта Банк».

К. В. П.

=====================================

Одержав відповідь з НБУ:

«Про відносини з АТ «Дельта Банк»

Шановний Вікторе Павловичу!

Національний банк України розглянув Вашу скаргу від 06.12.2014 щодо проблем у взаємовідносинах із АТ «Дельта Банк» (далі — Банк) і повідомляє таке.

Відповідно до статті 2 Закону України «Про Національний банк України» Національний банк України є центральним банком України, особливим центральним органом державного управління, юридичний статус, завдання, функції якого визначаються Конституцією України, Законом України «Про Національний банк України», іншими законами України.

Ураховуючи те, що на території Донецької та Луганської областей відповідно до постанови Правління Національного банку України від 23 липня 2014 № 436 починаючи з 24 липня 2014 року запроваджено надзвичайний режим роботи банківської системи, з метою запобігання загрози життю і здоров’ю працівників та клієнтів банків, забезпечення стабільності банківської системи, керуючись статтями 3, 27, 99 Конституції України, статтями 7, 15 Закону України «Про Національний банк України», статтею 66 Закону України «Про банки і банківську діяльність», Законом України «Про боротьбу з тероризмом», розділом 1 Інструкції щодо організації роботи банківської системи в надзвичайному режимі, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 22 липня 2014 № 435, Указом Президента України від 14 квітня 2014 року № 405/2014 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 квітня 2014 року «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України», Правлінням Національного банку України прийнято постанову від 06.08.2014 № 466 щодо призупинення банкам України здійснення усіх видів фінансових операцій У НАСЕЛЕНИХ ПУНКТАХ, ЯКІ НЕ КОНТРОЛЮЮТЬСЯ УКРАЇНСЬКОЮ ВЛАДОЮ.

Також банкам України та небанківським установам, національному оператору поштового зв’язку, які є платіжними організаціями внутрішньо державних/міжнародних платіжних систем та/або їх учасниками, після переходу району/міста обласного значення Донецької та/або Луганської областей під контроль української влади вжити невідкладних заходів для відновлення фінансових операцій. Банк до повного відновлення діяльності вправі надавати клієнтам послуги за допомогою засобів мобільного обслуговування.

З повагою

Заступник директора Генерального департаменту банківського нагляду

Голубенко І. С., 256-04-14»

...................................

На мою скаргу в НБУ одержав звичайну бюрократичну відписку:

З відповіді видно, що чиновники НБУ абсолютно не володіють ситуацією, показуючи повну неспроможність і відсутність кваліфікації і знань з даного питання.

Свою бездіяльність вони виправдовують, роблячи посилання на нормативно-правові акти, що стосуються на призупинення (заборону проведення) усіх відів ФІНАНСОВИХ операцій у населених пунктах, які НЕ контролюються українською владою.

Зокрема, посилаючись на Постанову правління Національного банку України від 06.08.2014 № 466 Про призупинення здійснення фінансових операцій.

На превеликий сором (навіть — ганьбу) чиновників НБУ, вони не знають наступного:

1. Місто Сєвєродонецьк знаходиться під контролем української влади з 22 липня 2014 і по теперішній час.

(Аваков повідомив про звільнення Сєвєродонецька

22 липня 2014.

Сєверодонецьк (Луганська область) перейшов під контроль сил антитерористичної операції, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. lb.ua/news/2014/07/22/273711_avakov_soobshchil_osvobozhdenii.html)

2. У м Сєвєродонецьку в даний час розташована більшість державних луганських обласних установ та організацій. У тому числі, і Луганська обласна державна адміністрація на чолі з губернатором Москалем Г. Г.

3. У м Сєвєродонецьку в штатному режимі працює сєвєродонецьке відділення Дельта Банку, на роботу якого я відправив скаргу в НБУ.

З цього можна зробити висновки:

посадові особи НБУ внаслідок недостатньої кваліфікації або ж свідомо допускають порушення нормативно-правових актів, у тому числі, і постанов НБУ, в результаті чого банк кримінальним чином незаконно утримує і користується моїми грошима.

Просмотров: 888, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 2

+
0
KWP
KWP
10 февраля 2015, 23:50
#
1. Писать надо. Писать массово. Писать много или коротко – каждый выбирает сам.
2. Я пишу много, т. к. немного ознакомился с нормативно-правовой базой. Пишу практически без эмоци: только факты, только ссылки на конкретные статьи (пункты).
3. Большинство чиновников, получив жалобу (обращение), сразу же, не прочитав и двух строк, начинает усиленно мыслить: «Что бы сделать, чтобы ничего не делать».
4. Есть некоторые чиновники, которые готовы рассматривать жалобу и помочь человеку, но столкнувшись впервые с такой темой, не зная правовой базы, тоже «отфутболивают».
Вот для таких я пишу подробно, со ссылкой на конкретные статьи конкретных нормативно-правовых актов.
5. Благодаря таким обращениям могут быть сдвиги в положительную сторону.
Например:
— Банк должен уплатить вкладчику не только проценты на весь фактический срок размещения депозита, но и штраф, если несвоевременно выплатил ему вклад. Соответствующее решение принял Верховный суд, рассматривая дело №6-247цс14.
+
0
KWP
KWP
10 февраля 2015, 23:50
#
Например:
— Банк должен уплатить вкладчику не только проценты на весь фактический срок размещения депозита, но и штраф, если несвоевременно выплатил ему вклад. Соответствующее решение принял Верховный суд, рассматривая дело №6-247цс14.
legalans.com/articles/news/5997-banki-obyazali-platit-po-depozitam-vse-procenty-i-shtrafy.html
— Порошенко сообщил, что Верховная Рада на этой неделе рассмотрит Закон о банках, которые не возвращают вкладчикам их деньги. Посмотрим …
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться