Минфин - Курсы валют Украины

Установить
Demchak
Руслан Демчак
Зарегистрирован:
19 августа 2011

Последний раз был на сайте:
11 октября 2023 в 21:15
Подписчики (36):
buratinko
buratinko
Украина
71529233
Sanuxa Gogoman
vista1
vista1
himik23
himik23
olexch
Александр Чернов
41 год
Nline
Nline
AndreyM
Andrey M
45 лет, Киев
elvalery
elvalery
Киев
romava
romava
khortiza7777
khortiza7777
55 лет
Aristarkh
Aristarkh
Мироновка
anzevs
Влад Великолепный
Киев
все подписчики
Народний депутат Верховної Ради України VIII скликання
4 февраля 2012, 10:02

Геологи в НБУ

Нещодавно стало відомо про наміри Національного банку України створити Фонд розвитку для фінансового забезпечення реалізації найважливіших для країни інвестиційних проектів. Оскільки мова йде про проекти в базових галузях економіки, то й кошти, необхідні для модернізації вітчизняної промисловості, енергетичної чи транспортної інфраструктури знадобляться чималенькі.

Вочевидь, в умовах погіршення стану світової економіки та зниження інвестиційної привабливості країни в очах потенційних інвесторів (відповідний індекс в кінці минулого року впав до найнижчого рівня – 2,19 за п’ятибальною шкалою) буде далеко не просто. Але в Нацбанку, здається, не втрачають оптимізму. Там очікують, що в якості портфельних інвесторів виступлять комерційні банки, іноземні фонди та інші структури, зацікавлені у фінансуванні, з включенням їх представників до складу ради з управління фондом. Зацікавити інвесторів має розміщення цінних паперів фонду під високі відсотки та 100% гарантії держави. Бо основними джерелами формування статутного капіталу  фонду стануть видані ліцензії на видобуток золота.

В грудні минулого року парламент прийняв ряд законів (законопроекти №9440 та №9441), що дозволяють регулятору розвідувати поклади та добувати золото, а також скуповувати дорогоцінний метал у населення без сплати податку на доходи фізосіб та ПДВ. Крім того, від оподаткування звільняється прибуток покупців боргових паперів НБУ.

За цими законами виходить, що Нацбанк має право виконувати функції по управлінню об’єктами держвласності, ставши своєрідним «геологом» Кабміну, що шукає золоті жили. Але собівартість видобутку українського золота може виявитися значно вищою, ніж ціна на готовий метал за кордоном.

Проводячи активну роботу з населенням, НБУ стає конкурентом комерційним банкам на ринку залученні коштів у населення. 

Просмотров: 1334, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 5

+
0
RaSvet
RaSvet
4 февраля 2012, 13:29
#
«В грудні минулого року парламент прийняв ряд законів (законопроекти №9440 та №9441), що дозволяють регулятору розвідувати поклади та добувати золото, а також скуповувати дорогоцінний метал у населення без сплати податку на доходи фізосіб та ПДВ»
Скажіть, будьласка, а яким чином НБУ має відношення до сплати податку на доходи фізичних осіб при скуповуванні дорогоцінних металів у населення?
+
0
Mozart
Mozart
4 февраля 2012, 19:04
#
Тут есть нюанс. Раньше при сдаче лома и прочего золота в НБУ население было вынуждено платить налог 15%. Что делало абсолютно бессмысленным этот процесс. Впрочем, находились люди, которые все же несли именно в НБУ, а не в другую скупку — и тупо теряли 15%…
Теперь НБУ может конкурировать с другими скупщиками, а при УМНОМ подходе — даже диктовать цены на рынке.
+
0
RaSvet
RaSvet
4 февраля 2012, 19:19
#
Я понимаю. Просто из текста автора следует что НБУ, скупая золото у населения, МОЖЕТ НЕ ПЛАТИТЬ 15% НАЛОГА НА ДОХОДЫ ФИЗЛИЦ. Но НБУ это юрлицо. Вот я и уточняю :-)
Нужно было просто сказать: а тем физлицам кто продаст своё честно украде… заработаное золото налог в 15% от прибыли казна прощает :-) И я бы не умничал :-)
+
0
Mozart
Mozart
4 февраля 2012, 20:01
#
Самое главное — ПРИБЫЛИ-то по сути нет никакой… А налог — был… Идиотизм. Впрочем, как очень и очень многое в нашей стране.
+
+36
somilitark
somilitark
4 февраля 2012, 18:29
#
Семья уже нашла золотую жилу… ненька ее зовут…
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться