Минфин - Курсы валют Украины

Установить
AndreyM
Зарегистрирован:
29 ноября 2012

Последний раз был на сайте:
19 февраля 2024 в 09:36
Подписчики (211):
044blog
044blog
36 лет, Киев
20388156
Kyleta 12
Полтава
viktory2001
viktory2001
18 лет
987
987
notslave
notslave
Харьков
bonv
bonv
Калуш
jurius
jurius
24 года
Zukker
Zukker
Kharkivcity
Kharkivcity
dix7888
dix7888
pysarev
Олексій Писарев
Tolk96
Tolk96
все подписчики
Andrey M — Умом кацапов не понять, Аршином общим не измерить. Лавров сказал: «Дебилы, бляТь». И в это надо, только верить.
17 октября 2015, 11:00

Безумство російських інтернет-тролів.



Колишній співробітник так званого кремлівського кібер «Міністерства правди» розповів про роботу платних коментаторів і ботів в інтернеті, які ведуть інформаційно-психологічні атаки та розповсюджують пропаганду в мережі.

Значну частину постів, новин та коментарів на Інтернет-форумах, присвячених політиці, історії, суспільству залишають професійні тролі, які отримують за участь у дискусіях зарплату. Фальшивих акаунтів у Twitter, Facebook, ЖЖ, «ВКонтакте» десятки тисяч, а завдяки активізації інформаційної війни в тому числі і в інтернет просторі з боку Росії їх стає все більше і більше. «Кремлівські тролі» пасуться на російськомовних ліберальних форумах, на українських сайтах, YouTube, соціальних мережах, слідкують за аккаунтами відомих політиків, коментують сайти міжнародних ЗМІ, в тому числі Радіо Свобода, та ін. Формуючи таким чином «суспільну думку» в мережі. Деякі модератори так-сяк навчилися їх вираховувати, але на Заході потоки (як правило, безграмотних) коментарів на підтримку Путіна і політики Росії досі викликають острах.

Найвідоміша «фабрика тролів» – контора під назвою «Інтернет дослідження» – цілодобово працює в Петербурзі. Останнім часом почастішали витоки відомостей з цієї секретної організації, ціль якої ведення інформаційної війни: розповсюдження пропаганді в інтернеті, атаки ботів і тролів в коментарі соцмережах, поширення брехливих новин, дезінформації, висміювання та приниження користувачів мережі, розповсюдження ненависті до людей, зокрема наугодних політиків і вихваляння російської влади.

Нещодавно відразу три колишніх її співробітника розповіли Радіо Свобода, як вони «любили» Путіна і Росію в інтернеті і «обсирали» Україну та її владу 12 годин на день за 40 тисяч рублів на місяць.

Ось ще одне свідчення, яке проливає світло на діяльність найбезглуздіших підрозділів контори, розташованої на вулиці Савушкіна в Петербурзі. Петербурзький блогер Марат Буркхард два місяці пропрацював у відділі, який займався коментарями на маловідомих провінційних форумах, і божевільна структура цієї роботи вражає уяву. Ось що Марат Буркхард розповів Радіо Свобода.

– Марате, ви написали в своєму блозі, що ваших матеріалів про роботу на «Фабриці тролів» вистачить на цілу книгу. Ви вирішили там попрацювати просто через авантюризм, задля розваги?

– Так, авантюризм правильне слово. Тому що більше такої роботи, по-моєму, немає ніде.

– Складно влаштуватися?

– Важко, так. Там треба написати тексти перш, ніж вирішать, підходиш ти на цю роботу. Такий літературний відсів.

– Якого роду тексти?

– Спочатку нейтральний текст «Вегетаріанство: за і проти». Далі починаються ближче до справи тексти. Що, наприклад, я думаю про гуманітарні конвої до Донецька.

– Вам, напевно, довелося сильно покривити душею, тому що ви людина ліберальних поглядів, прозахідних?

– Так, я прозахідних поглядів, звісно. Тобто для мене це природно, а для них, звичайно, не природно. Про свої погляди я не писав нічого, інакше б мене не взяли на роботу, а відразу б погнали звідти. Там постійний ідеологічний контроль за тим, що пишеться. Я кілька разів «несвідомий» був у якихось моментах.

– І відразу вам визначили зарплату в 45 тисяч рублів чи поступово дають підвищення?

– Ні, відразу – за виконання норми. Це справжня фабрика, де існують виробничі норми, при виконанні норми ти заробляєш 45 тисяч. А норма – це 135 коментарів за зміну, яка триває 12 годин.

– Скільки там відділів?

– Це сучасна будівля, чотири поверхи. Там є ще відділ «Живого Журналу», відділ новин, відділ, де картинки всілякі роблять, демотиватори, відділ, де відео для пропаганди роблять. Але я в цих відділах ніколи не був, у кожного свій кабінет і своє завдання, столи з комп'ютерами, і особливо там по кабінетах не ходить ніхто, всі сидять на своїх місцях.

– Скільки особисто у Вашому відділі було осіб?

– Двадцять.

– Усі працювали по 12 годин на день?

– Так. Існує денна та нічна зміна.

– Треба сидіти в офісі чи можна з дому працювати?

– Там немає віддаленої роботи. Вночі приходить інша зміна, нічна. Я працював у денну.

– 12 годин безвилазно сидіти в конторі… А чому такі гігантські зміни?

– Це два через два дні. Мабуть, вони так порахували, що замість 8 треба працювати по 12.

– Наш відділ коментував пости в соцмережах і форумах населених пунктів. Наше завдання «формувати суспільну думку в інтернеті». Всілякі є форуми, наприклад, Infosamara_ru, Типичный Питер та інші, всі міста і села Росії, у кожного є сайт загальноміський, на якому є форум. Спеціальні люди «ручні адміністратори» на цей форум щось пишуть, якусь новину, а наше завдання було її прокоментувати. Причому коментується це таким чином: ми на трійки розділені, один з нас «злодій», той, який пише, що нібито не згоден з тим, що написано на цьому форумі, лає владу, щоб якусь достовірність надати тому, що відбувається. Решта двоє вступають в дискусію з ним: ні, ви не праві, все абсолютно правильно. Причому один повинен забезпечити коментар якоюсь картинкою відповідного змісту, а інший посиланням на свою правоту. Зрозуміло, так? Лиходій, картинка, посилання.

– Тобто Ви сидите втрьох поруч, домовляєтеся і розігруєте таку п'єсу на цьому форумі?

– Так, такий абсурд. А ще у нас в кожного по 10-20 вже заздалегідь зареєстрованих фейкових аккаунтів. Ми там особливо не розмовляємо, тому що кожен зайнятий. Коментар повинен бути обсягом не менше 200 знаків. Треба строчити і строчити без кінця. Ми сидимо і особливо не розмовляємо, тому що видно й так, що написано, але це можна не читати, бо маячня якась. Новина пишеться, її коментує хтось, але реальні люди, мені здається, це взагалі не читають. Так наша трієчка проходиться по всій країні, по всіх форумах, починаючи від Калінінграда, закінчуючи Владивостоком, підтримуємо життя на цих форумах, щось там пишемо, відповідаємо одне одному. Там є ключові слова, теги, вони потрібні для пошукових машин. Даються п'ять ключових слів, наприклад: Шойгу, міністр оборони, російська армія. У кожного з нашої трійки це ключове слово має бути всюди в кожному коментарі. Причому його не можна відмінювати. Іноді важко дуже що-небудь писати, коли не відмінюється все.

Ось одне із завдань, яке отримала «трійка» Марата Буркхарда.

Основна ідея: «Присутність військ НАТО в складі українського контингенту».

Ключові слова: новини України, Росія і Україна, війна в Україні, політика України, Україна НАТО, НАТО.

Цю тему треба підняти на 35 провінційних російських форумах. Вихідний пост «НАТО снова «засветилось» насамперед з'являється в ЖЖ flcrbqrjn:

«Киевская хунта регулярно натравливает подконтрольной ей СМИ на Россию, а те бесстыдно лгут, отчаянно утверждая, что ВС России воюют на территории Украины, но доказательства своих слов предоставить отказываются (так ведь нет их). Зато, когда дело доходит до ВСУ, то никакие доказательства присутствия в их составе иностранных наемников и агентов западных спецслужб не смущают американских марионеток, которые засели в Киеве, — врут и не краснеют!»

Потім цей пост (за алфавітним списком) з'являється на астраханському форумі. Тут у справу вступає «троль-лиходій» під ніком Yana24. Лиходій сумнівається: «И какие же это наемники НАТО? Подумаешь сняли какого-то американца, еще неизвестно что они там конкретно делали, Россия как всегда обвиняет Украину в том, что сама в принципе делает, про ваших наемников уже давно говорили и все равно вы их оттуда не выводите!».

Лиходієві відповідає «троль із посиланням»: «Вы текст внимательно прочитали вообще? Если в курсе темы, то должны знать, сколько было представлено доказательств того, что война в Украине продолжается через Запад и нежелание Порошенко идти к миру. Кстати западных солдат найдут, то самих солдат. А где доказательство того, что в Украине российские войска? Нет! Как и самих войск!».

Настає черга «троля з картинкою». І так по колу.

Після астраханського форуму – форум міста Бійська. Вихідний пост той же: «НАТО снова засветилось». «Злодій» противиться: «Так бред же какой-то, то, что вы сняли на камеру, еще ничего не значит, может, Россия подстроили все это, чтобы обвинить Украину в очередной раз и там воюют наемники НАТО! Лучше обсудите то, что там делают до сих пор российские наемники!».

«Троль із посиланням» дає відсіч: «Бред пишите вы, когда вам уже предоставляется не первое доказательство того, что американские солдаты присутствуют в Украине. Что, спрашивается, они там делают, когда война в Украине, как говорит Порошенко, касается только самой Украине? А где доказательство того, что там русские наемники? Поэтому не надо ля-ля!».

Крапку в дискусії ставить «троль з картинкою» (картинка вже нова): «А я хочу отметить, что несмотря на все ухищрения украинского правительства (мобилизация, привлечение ПВК, привлечение инструкторов НАТО, лживая пропаганда) Вооруженные силы Украины все равно деморализованы и несут огромные потери».

За Бійськом – Брянськ, Великий Новгород, Владивосток, Волгоград, два форуми у Воронежі, кілька загальноросійських форумів в інших соцмережах, наприклад «Типичная Москва», і завершуються пригоди «трійки» в Читі і Череповці.

– Марате, Ви могли би згадати найдивніші, найсмішніші, найнезбагненніші завдання, які Вам давали?

– Найсмішніше: жував в Індії Обама жуйку, помітив, одразу ж виплюнув. Треба 135 коментарів написати на цю тему, причому у виразах не соромитися. Пишіть, як хочете, аби втулити слово Обама, а там можна хоч матом крити. У завданні завжди висновок треба зробити, він уже написаний, що Обама – це така чорна мавпа, яка не знає про культуру нічого, приїхала в древню Індію, жує там жуйку. Смішно, що за будь-яку дрібницю хапаються моментально. З іншого боку, це не смішно, абсурдно і взагалі за гранню.

Основна ідея: формуємо негативне ставлення до Барака Обами; президент США систематично порушує правила етикету під час офіційних візитів.

Ключові слова: США, новини США, політика США, Барак Обама, Росія Індія

Починається історія знову в ЖЖ, але акаунт троля інший.

На форумі в Астрахані з’являється «злодій»: «А если он чихает, вы тоже будете это обсуждать? Что за бред, ну жевал человек жвачку, забылась немного, с каждым же бывает, мне кажется, что, несмотря на это, президент США все равно добьется своего, не думаю что какая-то проклятая жвачка поспособствует тому чтобы Штаты не сближались с Индией!»

«Троль із картинкою» (карикатура на Обаму) завершує дискусію: «Ой, и кто только Обаму не критикует! Помню новости США о его визите во Францию. Тогда его раскритиковали французские пользователи социальных сетей. Люди были возмущены манерами лидера США, который смаковал жевательную резинку во время официальных мероприятий».

І знову на 35 форумах – від Бійська до Чити – трійка з вулиці Савушкіна обговорює якусь жуйку, сперечаючись між собою. Інших коментарів немає, але тема підлітає в топ «Яндекса» (російська пошукова система – ред.).

Всі сили кинуті в Україну.

– Марате, але ж головне завдання фабрики – писати на відвідуваних форумах, зокрема, на форуми ідеологічних ворогів? Хто цим займається?

– Там є відділ українською мовою, відділ англійською мовою, бомбардують навіть сайти CNN або BBC. У цих свої завдання, не Самара, а New York Times. У нас, звичайно, простіше.

– Ви ж знаєте мови, вам не пропонували перейти до іноземного відділу?

– Пропонували, у мене була співбесіда в англійський відділ, але мене там стали питати з приводу моїх переконань, на що я відповідав, що я аполітичний, не знаю, не слідкую. Мабуть, це зіграло свою роль, треба було відповідати, що я стежу і розумію. Зарплата, до речі, вже не 45 тисяч, а 65 і вище у цих співробітників, які іноземними мовами володіють.

– І окремі люди працюють по соціальних мережах – по Facebook зокрема?

– Так, по Facebook є спеціальні. Там кабінетів 40, і в кожному сидить по 20 осіб, у кожного свої завдання. Пишуть і пишуть коментарі цілий день, і там не до сміху, за сміх звільняють. А так кожен день, будь-яка новина – і давай, поїхали. То Обама, то Меркель, то Греція, то Північна Корея. Молодь працює така, яка взагалі ледь розуміє, про що йдеться. Політолог не може охопити всю картину світу, а тут дається завдання: пиши про це. А як пиши – неважливо, хвали чи лай, головне, вставляй це ключове слово, тег. Потім ввели щось типу політінформації, тобто заходить юнак, який про порядок денний говорить, про що писати, щоб трошки хоча б розкрити тему. У цього юнака самого рівень вкрай низький, тому виглядає все абсурдно. До речі, був іспит у нас по ідеології, там 15-20 питань ставлять, треба відповісти. Ті, хто не відповідає, перездача, хто взагалі нездатний, звільняють.

– І що запитували на іспиті?

– Наприклад, чого Росія домагається в «Донецькій народній республіці»? Відповісти на нього дуже складно, а тут треба двома-трьома словами. Або хто така Псакі, наприклад, більш легке питання.

– Напевно, тема України домінує?

– Так, усі сили кинуті в Україну.

– Марате, а як працює ваша трійка, коли потрібно не лаяти Україну чи Америку, а хвалити Росію?

– Мені довелося писати, що більшість німців підтримують політику Путіна. Прямо так дається установка, що більшість німців підтримують політику Путіна, незадоволені політикою Меркель. Звідки все це береться – невідомо, але треба про це писати. Це смішно, коли ти пишеш «Большенство немцев потдерживают Путина».

– У таких сюжетах теж є «лиходії»?

– Якщо що-небудь про Путіна, Росію, США і Україну — то так.

– Марате, чи були випадки скандалів, коли людей звільняли за ідеологічні помилки?

– Були, так. При мені одного звільнили. Мене теж мурижили. Там стільки карикатур, що я одного разу помилився, вставив карикатуру на ...
---------------------------------------------------------------------------------------
Продовження: http://www.radiosvoboda.org/content/article/26914448...
Просмотров: 409, сегодня — 0
Следить за новыми комментариями

Комментарии - 6

+
+44
Qwerty1999
Qwerty1999
17 октября 2015, 13:15
#
Передозировка киселевщины дала неожиданный эффект — теперь каждый десятый житель России считает, что на них может напасть Украина. Это не выдумки, об этом свидетельствуют результаты опроса, проведенного Всероссийским центром изучения общественного мнения (ВЦИОМ). Конечно, по традиции они больше боятся НАТО — таких в России 53%. Ну, там комбинация страхов — придут черные, как африканская ночь морские пехотинцы, все как один геи и начнут использовать местное население по полной программе. Эти фантазии, кстати, тоже из рос-пропаганды, так что вера объяснима.

Зато всего 6% россиян боятся нападения со стороны ИГИЛ. Оно и понятно — украинцы гораздо страшнее. Они своего царька-Януковича с Генпрокурором и начальником налоговой (мороз по коже от одних должностей) гоняли, как зайцев по стране и загнали аж в Россию.

Российское телевидение подробно живописало все ужасы и довело местное население до состояния, когда даже визитка Яроша вызывает панические настроения.
+
0
bonv
bonv
17 октября 2015, 16:52
#
І на цьому сайті тролів вистачає…
+
+5
Qwerty1999
Qwerty1999
17 октября 2015, 17:29
#
Так об этом то и речь и уже второй год а воз и ныне там…
+
0
bonv
bonv
17 октября 2015, 17:32
#
Та чистять потрохи… Багатьох уже немає… Тих хто понагліше… Але на їхнє місце приходять нові…
+
+15
Andrey M
Andrey M
17 октября 2015, 18:05
#
Не на их место приходят новые а они заходят под новыми профилями.
Приятно удивляет что последнее время модераторы реагируют на жалобы на откровенно антиукраинские комментарии.
+
+15
BEZE
BEZE
17 октября 2015, 23:34
#
Покращення в дії
Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться