Минфин - Курсы валют Украины

Установить
27 декабря 2016, 10:26 Читати українською

Діамантбанк інформує про поточну діяльність

Інформація про від’ємний капітал Діамантбанку станом на 01 грудня 2016 року, яка поширюється в ЗМІ протягом останніх кількох днів, не відповідає дійсності. Банк має позитивні балансові показники, в тому числі й адекватність регулятивного капіталу.

«Ми виконували, виконуємо і будемо виконувати всі вимоги НБУ, в тому числі ті, які стосуються нормативних показників, пов’язаних із капіталом. Ніякого ризику віднесення Діамантбанку до категорії неплатоспроможних не існує. В нас є чітка програма докапіталізації, яка виконується в повному обсязі. На 1 грудня регулятивний капітал Діамантбанку склав 210 мільйонів гривень, – наголошує Олег Ходачук, Голова Правління Діамантбанку. – На початку вересня було проведено докапіталізацію на 300 мільйонів гривень, яка враховується по додатковому рахунку 5011 «Операції з акціонерами» у відповідності до методології розрахунку капіталу».

Водночас у різних виданнях та соціальних мережах повідомлялося про наявність конфлікту між акціонерами банку, хоча на сьогодні його вже вичерпано.

Також варто зауважити, що кошти, отримані Діамантбанком від Національного банку України, не є рефінансуванням у класичному стилі. У своїй діяльності Діамантбанк використовує монетарні інструменти НБУ, а саме – залучення коштів під заставу облігацій внутрішньої державної позики України (із блокуванням цінних паперів), що за своєю економічною суттю є операцією РЕПО і ефективним інструментом для отримання додаткового доходу.

Нагадаємо, згідно з програмою докапіталізації, у планах акціонерів збільшити капітал Діамантбанку ще на 750 млн грн до 1 липня 2017 року.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться