Минфин - Курсы валют Украины

Установить
22 ноября 2016, 9:05 Читати українською

За 9 місяців 2016 року «Кредобанк» одержав майже 225 мільйонів гривень чистого прибутку

За підсумками трьох кварталів 2016 року «Кредобанк», що входить до складу міжнародної фінансової групи PKO Bank Polski, закінчив із чистим прибутком у 224,912 млн гривень. За цей же період обсяг чистих активів банку виріс на 21,9% з початку року – до більш як 10,08 мільярда гривень, тоді як активи банківського сектору за цей же час зросли на 4,4%.

У третьому кварталі поточного року «Кредобанк» отримав чистий прибуток у сумі 82 млн гривень. Одним з основних чинників росту прибутку стала позитивна динаміка росту чистого процентного та чистого комісійного доходу (на 68% та 22% відповідно за 9 місяців 2016 року), а також зростання усіх ключових показників діяльності банку завдяки тому, що структура кредитного портфелю залишається збалансованою, концентрація великих позичальників – низькою, зростає рівень диверсифікованих доходів та забезпечується операційна ефективність.

Згідно з даними Національного банку України, за підсумками 9 місяців 2016 року «Кредобанк» зміцнив свої позиції у першій двадцятці банків України як за активами, так і за залученими та виданими кредитами. Зокрема, кредитний портфель «Кредобанку» з початку 2016 року зріс на 22,5%, що було зумовлено зростанням кількості виданих кредитів фізичним та юридичним особам. За обсягом видачі кредитів фізичним особам банк отримав 13-те місце, за обсягом залучених депозитів – 18-те місце завдяки росту депозитів фізичних та юридичних осіб за січень-вересень на 31,5% та на 20,5% відповідно.

«Успішні фінансові результати насамперед підтверджують правильність прийнятої в банку політики управління активами і пасивами, яка дозволяє активно кредитувати економіку та водночас безкомпромісно гарантує безпеку вкладів клієнтів «Кредобанку» у складних макроекономічних умовах, – говорить голова Правління «Кредобанк» Ґжеґож Шатковскі. – Прибуткова діяльність протягом двох років, динамічний розвиток та наявність потужного акціонера — найбільшого банку Польщі PKO Bank Polski S.A. стали вагомим чинником успішної роботи банку та зміцнення довіри клієнтів та партнерів»

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться