Минфин - Курсы валют Украины

Установить
8 ноября 2016, 18:10 Читати українською

Європейські аудити та кредити — для підприємців Західної України

4 листопада в рамках 16-го Міжнародного економічного форуму, що відбувся у Львові, Центр ресурсоефективного та чистого виробництва (проект OOН з Індустріального Розвитку ) та Данська Бізнес Асоціація підписали угоду про співпрацю, що відкриває нові можливості для модернізації підприємств і підвищення їх енергоефективності.

«Нова угода дозволить підприємствам отримувати безкоштовні технічні аудити від європейських експертів, — говорить Ірина Заячук, радник Центру ресурсоефективного та чистого виробництва у Західній Україні – Це дасть можливість представникам бізнесу не лише покращити конкурентоспроможність своїх товарів і послуг, а й користуватися вигідними кредитами на фінансування технічних покращень та енергозбереження».

Центр ресурсоефективного та чистого виробництва надає послуги перевірки підприємств на предмет економії ресурсів, ефективного використання обладнання та матеріалів, рівня шкідливих викидів у навколишнє середовище. Висновки європейських аудиторів дозволяють виявити проблемні ланки виробництва.

А оптимізувати їх допоможе цільовий кредит від Банку Львів та Данського інвестиційного фонду IFU, що надає кошти підприємствам з «данським економічним інтересом», тобто тим, які мають данський капітал, закуповують обладнання з Данії або експортують у цю країну товари.

«Фінансування таких проектів дозволить розширити та розвивати Програму енергозбереження та змінити енергозалежність нашої країни, — говорить Ігор Гавриляк, Голова правління Банку Львів – Наша установа завжди була флагманом у цій сфері, ми стали першими у Львові, хто почав кредитувати ОСББ. А тепер і кошти, які ми отримали від данського фонду IFU, допоможуть малому і середньому бізнесу модернізувати свої підприємства, оптимізувати виробничі процеси, знизити кількість витрат».

Угода Банку Львів з Данським інвестиційним фондом IFU стала наступним витком кредитування малого і середнього бізнесу. Користуючись підтримкою багатьох міжнародних партнерів Банк пропонує сучасні рішення для запровадження європейських стандартів на українських підприємствах, надає вигідні умови для реалізації енергозберігаючих технологій, сприяє підприємцям у розвитку власної справи.

Недарма все більше клієнтів обирають вигідні кредити від Банку Львів. «З бізнесом працювати легко, — коментує Ігор Гавриляк, Голова правління Банку Львів — Їх не треба переконувати, вони самі розуміють переваги, які отримують від кредитування Енергозбереження, розуміють, де і скільки вони можуть зекономити. А ми йдемо їм назустріч, надаючи оптимальні кредити за підтримки міжнародних фондів та організацій».

Переваг у такій багатосторонній співпраці справді багато, переконана Еміна Аліч, асистент менеджера проекту ООН: «Екологічна, економічна та соціальна складові – головні у нашій діяльності. Працюючи вже 20 років у 60-ти країнах ми допомагаємо бізнесу підвищити продуктивність його роботи, знизити рівень шкідливих відходів, створити більш сприятливі умови роботи для працівників. І від цього отримує зиск економіка країни в цілому».

Об’єднання зусиль OOН з Індустріального Розвитку, Данського фонду IFU, Данської Бізнес Асоціації та Банку Львів – це ще один крок на шляху до більш ефективного і, водночас, дружнього до довкілля виробництва.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться