Минфин - Курсы валют Украины

Установить
18 июля 2016, 15:37 Читати українською

Акціонери Укрінбанку відстоюватимуть інтереси вкладників та клієнтів банку

Минулого тижня вступила у законну силу постанова від 29 квітня 2016 року Київського окружного адміністративного суду міста Києва, якою визнана протиправною та скасована постанова Правління Національного банку України від 22 березня 2016 року №180 «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію Публічного акціонерного товариства «Український Інноваційний Банк».

Цією ж постановою визнано протиправним та скасовано рішення Виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб від 22 березня 2016 року № 385 «Про початок процедури ліквідації Публічного акціонерного товариства «Український Інноваційний Банк» та делегування повноважень ліквідатора банку з моменту його прийняття.

У свою чергу, Київський апеляційний адміністративний суд розглянувши 13 липня  2016 року скаргу на зазначену вище постанову Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб ухвалив залишити її без задоволення. Таким чином, дії Національного банку України та Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у частині ліквідації Укрінбанку визнані незаконними.

Постанова суду мала слугувати рушійною силою для Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, керівництво якого має звільнити приміщення Укрінбанку та всіляко сприяти відновленню роботи фінансової установи. Не зважаючи на рішення суду, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, без належних правових підстав, ухвалив наступне незаконне рішення про продовження повноважень Уповноваженої особи Фонду на здійснення ліквідації ПАТ «Укрінбанк» Ірини Білої.

Також, слід зазначити, що представники ФГВФО незаконно утримують будівлю Укрінбанку за адресою: місто Київ, Вознесенський узвіз,10А. При цьому, біля банку систематично із 9 до 11 годин дня відбуваються заздалегідь проплачені акції протесту за участю людей похилого віку та тітушок.

Намагання законного Правління потрапити на робочі місця та відновити роботу нівелюються застосуванням сили з боку охорони.

Такими своїми діями Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, у особі Ірини Білої, продовжує незаконно розпоряджатися активами банку. Є підстави стверджувати, що за час роботи тимчасової адміністрації з банку виведено активів на суму 26 мільйонів гривень, а загальні збитки перевищили 1,5 мільярди гривень. Необхідно наголосити, що більше 90% кредитів не обслуговуються, а їх вартість як активів постійно знецінюється.

Із огляду на те, що керівники Фонду гарантування вкладів фізичних осіб усіляко перешкоджають відновленню роботи Укрінбанку, акціонери банку вирішили відновити роботу фінансової установи в інший правовий спосіб — зареєструвавши нову фінансову установу, що є правонаступником Укрінбанку – ПАТ «Укрінком».

Правонаступник ПАТ «Укрінбанк» гарантує своїм вкладникам послідовно відстоювати їх інтереси та виконувати усі зобов’язання. Акціонери вважають своїм обов’язком зберегти та примножити активи, розрахуватись із борговими зобов’язаннями, відновити роботу на новій правовій основі та усіляко перешкоджати намаганню окремих осіб заволодіти активами Укрінбанку.

Прес-служба ПАТ «Укрінком» (Укрінбанк)

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться