Минфин - Курсы валют Украины

Установить
16 июня 2016, 12:07 Читати українською

За підсумками I кварталу група PKO Bank Polski отримала 639 млн злотих прибутку

Чистий прибуток групи PKO Bank Polski за підсумками І кварталу 2016 року склав 639 млн злотих, що майже на 44% вище порівняно з прибутком за IV квартал 2015 року та практично дорівнює фінансовому результату І кварталу минулого року.  

Відповідно до опублікованих результатів роботи групи PKO Bank Polski за І квартал 2016 року, у І кварталі на консолідований прибуток групи у великій мірі вплинуло додаткове оподаткування деяких фінансових установ Польщі, що було запроваджено у лютому поточного року. Загальна сума сплаченого за лютий-березень додаткового податку склала148 млн злотих. Без урахування цього податку динаміка зростання чистого прибутку групи склала б 21,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року та 77,1% порівняно з попереднім кварталом.

Незважаючи на складні ринкові умови та додаткове оподаткування, рівень ефективності групи PKO Bank Polski залишається високим. Так, у І кварталі чистий процентний дохід групи склав 1,85 млрд  злотих, що на 11% вище порівняно з аналогічним періодом 2015 року. Зростання цього показника стало основним фактором покращення доходу групи від бізнес-діяльності на 4,1% порівняно з І кварталом минулого року – до рівня близько 2,7 млрд злотих.   

Станом на кінець І кварталу показники ROE (віддача на капітал) та ROA (віддача на активи) групи склали відповідно 8,8% та 1%. Без урахування додаткового податку ці показники складали б 9,3% та 1,1% відповідно. Показник С/І (співвідношення витрат до доходів) склав 57%. У І кварталі 2016 року PKO Bank Polski вдалося знизити адміністративні витрати на 3,2% порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 1,36 млрд злотих.

«PKO Bank Polski вже не раз доводив, що може гідно приймати як ринкові, так і регуляторні виклики. Нашу ефективність підтверджують результати минулого кварталу, солідний прибуток, висока рентабельність у порівнянні з сектором та добра якість кредитного портфеля»  - говорить Голова Правління PKO Bank Polski Збіґнєв Яґєлло.

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться