Минфин - Курсы валют Украины

Установить

Агентство «Експерт-Рейтинг» підвищило кредитний рейтинг Кредобанку до «uaAAA»

16 травня 2016 року рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» прийняло рішення про підвищення кредитного рейтингу Кредобанк за національною шкалою до рівня  uaAAA. Рішення було ухвалено рейтинговим комітетом на основі аналізу основних підсумків роботи банку за 2015 рік.

Рейтинг «uaAAA» є найвищим кредитним рейтингом за національною шкалою. Банк або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAAА характеризується найвищою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими банками або борговими інструментами.

При прийнятті рішення агентство врахувало проведене в 2015 році збільшення статутного капіталу банку, істотне зростання активів та обсягу залучених у клієнтів коштів, а також те, що у 2015 році банку вдалося згенерувати вагомий обсяг прибутку, незважаючи на складні макроекономічні умови діяльності та турбулентність на банківському ринку. Аналітики агентства відзначили наявність у Кредобанку високого рівня зовнішньої підтримки зі сторони ключового акціонера — PKO Bank Polski S.A. Окрім того, ними було враховано істотний запас виконання банком ключових нормативів станом на 1 квітня 2016 року, а саме:

1. Регулятивний капітал Банку (Н1) — 1,004 млрд грн (при нормативі не менше 120 млн грн);

2. Адекватність регулятивного капіталу — (Н2) 15,35% (при нормативі не менше 10%);

3. Норматив миттєвої ліквідності (Н4) —  30,17% (при нормативі не менше 20%);

4. Норматив поточної ліквідності (Н5) —  75,72% (при нормативі не менше 40%);

5. Норматив короткострокової ліквідності (Н6) — 85,53% (при нормативі не менше 60%).

Це вже друге підвищення рейтингу Кредобанку за національною шкалою з початку 2016 року. 14 квітня 2016 року рішення про  підвищення довгострокового кредитного рейтингу Кредобанк за національною шкалою до найвищого рівня – uaAAA ухвалив рейтинговий комітет агентства «Стандарт-Рейтинг».

Комментарии

Чтобы оставить комментарий, нужно войти или зарегистрироваться